nideo.tv

Göra

pic 60Svartådalen är ett natur och kulturområde som erbjuder ett rikt djur- och fågelliv och möjligheter till att vandra, cykla, paddla, rida, Zoom Camp, bäversafari turer, och fiske.

Området är också rikt på kulturhistoria och hantverk. Här blandas bygdehistoria med det moderna, de som idag verkar på landsbygden inom jordbruk och småföretagande.

Många av områdets aktörer strävar efter att driva sin verksamhet på ett hållbart sätt, med naturens bästa för ögonen.

Du kan på egen hand utforska området eller delta i någon av våra guidade turer och aktiviteter.

Varför inte erbjuda en upplevelse i present? Boka din vistelse direkt under rubriken "Sök och Boka" eller kom in på Svartådalens Bygdecenter mitt i Västerfärnebo. Här kan du få tips och information, köpa lokalt konsthantverk och böcker om bygden.

Den stora skogsbranden i Västmanland 2014 var en skogsbrand som bröt ut 31 juli 2014 på ett kalhygge i nordöstra delen av Surahammars kommun, nära gränsen till Sala kommun. Det var den största skogsbranden i Sverige sedan åtminstone 1950-talet, temperaturer upp mot 900 grader Celsius, med 13800 hektar drabbad skog och ungefär 25 nedbrunna eller brandskadade byggnader. Branden krävde ett dödsoffer. Räddningsinsatsen avslutades officiellt den 11 september.

Kontakta Svartådalens Bygdecentrum om du vill veta mer om personliga guidade turer eller om guidade bussturer, >> klicka här >>

Bygdecenter öppettider:
mån-fre 10-14 eller ring 0224-740011.

Det går också bra att maila: .

Följ oss på FaceBook >>